1-venecijaneri.jpgbrisoleji-aluminijumski.jpgvenecijaneri.jpgzaluzine-aluminijumske.jpg

Brisolei, grilje, venecijaneri

Brisoleji aluminijumski

Aluminijumski brisoleji služe za zaštitu od sunčeve svetlosti i toplote, a postavljaju se na fasadu sa spoljne strane preko prozora, balkonskih vrata i svetlarnika. Izrađeni su od aluminijumskih lamela, koje se vodoravno pričvršćuju na aluminijumsku podkonstrukciju pod različitim uglovima u odnosu na fasadu. Mogu se fiksirati ili pokretati. Rotiranje lamela se vrši  ručno ili pomoću elektromotora. Rad elektromotora može se kontrolisati daljinskim upravljačem. Lamele se ne mogu pomerati vodoravno ili uspravno, već se mogu samo rotirati. Raspoložive se u različitim bojama i oblicima.

Brisoleji su svojom konstrukcijom slični žaluzinama.

Svi delovi su izrađeni od aluminijuma, mogu biti eloksirani ili plastificirani po želji iz RAL karte.

Pored zaštite od sunca predstavljaju i veoma privlačan estetski element oblikovanja fasada, terasa i drugih prostora.

 

 

 

Aluminijumske grilje (žaluzine)

Aluminijumske grilje (žaluzine)

Grilje su dodatak stolariji koja je direktno izložena spoljnim vremenskim uticajima kao što su: sunce, kiša, led, sneg, vetar. Žaluzine su se pokazale kao vrlo efikasan sistem za zaštitu od sunca, jer zaustavljaju toplotu sa spoljašnje strane stakla, a u isto vreme i omogućavaju regulaciju prolaska svetlosti, tako da je moguće i štititi se od sunca, a da prostorija nije zamračena, a isto tako je moguće i zamračiti prostoriju, takođe štite od vremenskih neprilika, pružajući istovremeno osećaj sigurnosti i topline.
Aluminijumske grilje (žaluzine) su sastavljene od aluminijumskih lajsni (lamela) koje se postavljaju u otvarajući okvir i montiraju na okvir , najčešće nezavisno od prozora ili vrata, a sa njihove spoljne strane. Postoji više načina otvaranja grilja. Lamele se mogu postaviti pod izvesnim uglom (poluotvorene) tako da se ne pomeraju ili se mogu pokretati pomoću ručica.

Prednosti alu grilja:

• dugovečnost i otpornost na sve vremenske uticaje
• veliki izbor boja
• jednostavne i praktične za čišćenje i održavanje
• čvrste i postojane

Venecijaneri

Venecijaneri

Venecijaneri se izrađuju od aluminijumskih traka i postavljaju se na staklo, a pričvršćuju se za okvir krila prozora i balkonskih vrata sa unutrašnje strane. Služe za zaštitu od sunčeve svetlosti i za zaštitu od pogleda sa spoljnje strane. Aluminijumske trake se mogu rotirati i tako umereno propuštati svetlost, mogu potpuno zatvoriti staklo ili sve podići do gornje ivice stakla i tako ga osloboditi. Imaju i dekorativnu ulogu, pošto se izrađuju u širokoj paleti boja i dezena. Sastavni su deo poslovnog i privatnog enterijera

TOP